Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 25590

Ingredience

50 ml Bešamel
10 ml Citronová šťáva
1 ks Humr
50 ml Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
200 g Rýže dušená
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 034kJ
5% Sacharidy 17 g
44% Tuky 33 g
77% Sodík 2 g
132% Bílkoviny 74 g

Humr na smetaně postup přípravy receptu:

1

Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme krunýř a vybereme maso z těla. Kousky masa trochu pokrájíme.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme pokrájené maso z humra, krátce osmahneme a podlijeme koňakem, vínem, necháme vařit, až se víno téměř odpaří, a nyní zalijeme smetanou. Pánev zakryjeme a vaříme 15 minut. Vmícháme do pokrmu 2 lžíce bešamelu, stáhneme z ohně a zakapeme citronovou šťávou.

3

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept