Humr na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr na smetaně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Bešamel |
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Humr |
50 ml | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
200 g | Rýže dušená |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 394,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Humr, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme krunýř a vybereme maso z těla. Kousky masa trochu pokrájíme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme pokrájené maso z humra, krátce osmahneme a podlijeme koňakem, vínem, necháme vařit, až se víno téměř odpaří, a nyní zalijeme smetanou. Pánev zakryjeme a vaříme 15 minut. Vmícháme do pokrmu 2 lžíce bešamelu, stáhneme z ohně a zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |