Syrské karbanátky se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrské karbanátky se sezamem
Syrské karbanátky se sezamem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Harissa pasta |
750 g | Jehněčí maso mleté |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Meduňka |
250 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže loupaná |
100 g | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 283,7mg |
Draslík | 743,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 452,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Meduňka, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrské karbanátky se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Potom je blanšírujeme ve vroucí vodě. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. Mleté jehněčí maso smícháme s mrkví, rýží, česnekem, vejci, osolíme a okořeníme pepřem, římským kmínem a koriandrem. |
3 | Z masové směsi tvarujeme malé kuličky a obalujeme je v sezamu. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a kuličky na něm osmažíme. Při smažení je otáčíme, potom vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
5 | Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a harisou a přidáme lístky meduňky. |
6 | Syrské sezamové karbanátky podáváme s omáčkou a arabským chlebem. |