Recept

Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25592

Ingredience

krém
4 cl Calvados
400 g Mascarpone
20 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
hruškový kompot
50 g Cukr moučkový
100 g Hroznové víno
4 cl Hruškovice
4 ks Hrušky
100 g Mrkev kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 482kJ
12% Sacharidy 43 g
191% Tuky 144 g
6% Sodík 122 mg
47% Bílkoviny 26 g

Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem. postup přípravy receptu:

1

Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.

2

Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.

3

Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.

4

Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept