Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25592 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
krém | |
---|---|
4 cl | Calvados |
400 g | Mascarpone |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
hruškový kompot | |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Hroznové víno |
4 cl | Hruškovice |
4 ks | Hrušky |
100 g | Mrkev kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 742,7mg |
Draslík | 536,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Hroznové víno, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Mascarpone, Máslo čerstvé, Hruškovice, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem. postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň. |
2 | Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova. |
3 | Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut. |
4 | Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem. |