Jednoduchý recept

Telecí řízky na pařížský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25594

Ingredience

1 ks Citrony
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
10 ks Pepř černý celý
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
20% Sacharidy 72 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 271 mg
85% Bílkoviny 48 g

Telecí řízky na pařížský způsob postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.

2

Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.

4

Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme hranolky a dušenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept