Telecí řízky na pařížský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na pařížský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
10 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na pařížský způsob postup přípravy receptu:
1 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet. |
2 | Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. |
4 | Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme hranolky a dušenou zeleninu.