Salát z čínského zelí a ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čínského zelí a ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 25595 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
200 g | Kompot mandarinkový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Rum |
100 g | Sójové výhonky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gouda 45% |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 699,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrozinky, Jablka, Jogurt bílý, Kompot mandarinkový, Med včelí, Pomeranče, Rum, Sójové výhonky, Sůl, Sýr Gouda 45%, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z čínského zelí a ovoce postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky scedíme a necháme okapat. Rozinky namočíme do rumu a necháme okapat. |
2 | Očištěné čínské zelí nakrájíme na nudličky, sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na nudličky. Zeleninu, ovoce, sýr, výhonky a rozinky smícháme a necháme v chladničce asi 30 minut rozležet. |
3 | Salát upravíme na mísu a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče. |
4 | Jogurt dohladka rozšleháme s medem, hořčicí a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát. |