Recept

Humr na francouzský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 25596

Ingredience

100 ml Bešamel
30 g Cibule
1 ks Humr
30 g Karotka
150 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
100 ml Víno šumivé (sekt)
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 518kJ
3% Sacharidy 11 g
62% Tuky 47 g
92% Sodík 2 g
138% Bílkoviny 78 g

Humr na francouzský způsob postup přípravy receptu:

1

Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme.

2

V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky humra. Osolíme a opepříme. Smažíme na másle asi 2 minuty, podlijeme vínem a šampaňským, přisypeme kolečka cibule a karotky, posekanou petrželku, přilijeme rybí vývar a bešamel. Pánev přiklopíme a vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně.

3

Vyndáme porce humra, do vývaru vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně, nakonec vmícháme 4 lžíce másla.

4

Každou porci humra omáčkou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept