Jednoduchý recept

Saltimbocca ala romana

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25597

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Šalvěj čerstvá
8 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
0% Sacharidy 1 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 241 mg
58% Bílkoviny 33 g

Saltimbocca ala romana postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a každý řízek obložíme plátkem šunky a lístkem šalvěje, řízky překlopíme a zpevníme párátky.

2

Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme. Řízky smažíme z každé strany 5 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

3

Do omastku přilijeme masový vývar a bílé víno a necháme projít varem. Dochutíme citronovou šťávou, smetanou a pepřem. Saltimboccu podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept