Saltimbocca ala romana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saltimbocca ala romana
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 120,6mg |
Draslík | 673,9mg |
Vláknina | 254,3mg |
Vitamín A | 15,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saltimbocca ala romana postup přípravy receptu:
1 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a každý řízek obložíme plátkem šunky a lístkem šalvěje, řízky překlopíme a zpevníme párátky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme. Řízky smažíme z každé strany 5 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. |
3 | Do omastku přilijeme masový vývar a bílé víno a necháme projít varem. Dochutíme citronovou šťávou, smetanou a pepřem. Saltimboccu podáváme s omáčkou. |