Jednoduchý recept

Telecí řízky s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25598

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
400 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
10% Sacharidy 36 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 333 mg
55% Bílkoviny 31 g

Telecí řízky s citronem postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Citron omyjeme, trochu kůry nastrouháme a zbytek kůry okrájíme až po bílou slupku. Citronovou dužinu nakrájíme na plátky.

2

Na každý řízek dáme plátek citronu, řízky překlopíme a zpevníme párátky. Na tři talíře rozdělíme mouku, rozšleháme vejce a strouhanku a řízky postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme 5 minut za každé strany. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Do omastku přidáme smetanu, sójovou omáčku a nastrouhanou citronovou kůru a vše povaříme na mírném ohni 5 minut.

Poznámka

Jako přílohu podáváme sušené lusky cukrového hrášku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept