Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 25599

Ingredience

20 g Cibule
15 g Citronová šťáva
500 g Mušle slávky
70 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
200 ml Víno bílé
20 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
18% Sodík 364 mg
28% Bílkoviny 15 g

Slávky po námořnicku postup přípravy receptu:

1

Očištěné slávky nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, do které jsme přidali na kolečka nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a mletý pepř. Vaříme dvě až tři minuty a hrnec odstavíme. Slávky se varem otevřou. Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Slávky vyndáme z lastur a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Přisypeme strouhanku, nadrobno pokrájenou šalotku, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přilijeme trochu vývaru ze slávek, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky vmícháme citronovou šťávu, dvě lžíce másla a posekanou petrželku. Podáváme v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept