Dršťky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky na paprice
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
13,3 g | Česnek |
130 g | Cibule |
1300 g | Dršťky syrové |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
0,6 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Petržel - nať |
160 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 146,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 527,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dršťky syrové, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu. |
2 | Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. |
3 | Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm). |
4 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Ke konci varu přilijeme smetanu. |
6 | Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme. |
7 | Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou. |