Jednoduchý recept

Dršťky na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 256
Kategorie: Maso

Ingredience

13,3 g Česnek
130 g Cibule
1300 g Dršťky syrové
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Paprika mletá sladká
0,6 g Pepř černý mletý
13,3 g Petržel - nať
160 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
100 g Tuk
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
46% Sodík 920 mg
31% Bílkoviny 18 g

Dršťky na paprice postup přípravy receptu:

1

Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.

2

Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.

3

Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).

4

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu přilijeme smetanu.

6

Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.

7

Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept