Tvarohový koláč s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč s višněmi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2560 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
450 g | Listové těsto |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
20 ml | Rum |
500 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 97,2mg |
Draslík | 207,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový koláč s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Na plech dáme pečící papír a naskládáme 9 plátků listového těsta tak, aby se překrývaly. Okraje přitiskneme, ze zbytku těsta vytvarujeme okraj koláče. Několikrát propíchneme vidličkou a pečeme 10minut. |
3 | Mezitím oddělíme bílky a žloutky. Tvaroh utřeme se žloutky, 15Og cukru, rumem, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Poté do tvarohu vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. |
4 | Koláč vyjmeme, rozetřeme na něj tvaroh a rozložíme omyté a vypeckované višně. Teplotu snížíme na 180C a koláč necháme ještě 35-40minut dopéct. |
5 | Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"