Omáčka z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 25601 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
675 g | Rajčata |
350 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 644,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | Pomocí ostrého nože nařízneme spodní stranu rajčat do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Do horké vody ponoříme rajčata na 30 vteřin a pak je vyjmeme pomocí děrované naběračky. Rajčata pak oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky. |
2 | Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. Kastrol přikryjeme poklicí a při snížené teplotě vaříme 40 minut, až je omáčka hustá. |
3 | Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny. |
4 | Do uvařené omáčky přimícháme bazalku, podle chuti dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny vložíme do mísy a promícháme je s omáčkou. Nastrouhaný parmezán na dochucení podáváme na talířku zvlášť. |