Recept

Sýrová terina s ananasem a lískovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25602
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Ananas
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
90 g Krekry slané
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Ořechy lískové
150 g Sýr Čedar
150 g Sýr Gouda 45%
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 248kJ
7% Sacharidy 25 g
84% Tuky 63 g
43% Sodík 853 mg
57% Bílkoviny 32 g

Sýrová terina s ananasem a lískovými ořechy postup přípravy receptu:

1

V horké vodě povaříme asi minutu lískové ořechy, scedíme je a oloupeme. Tvrdé sýry goudu a čedar pokrájíme na kostičky a smícháme je s ořechy, kousky ananasu (kompot), zakysanou smetanou, vyšlehanými vejci, špetkou muškátového oříšku a ostrou hořčicí.

2

Slané krekry rozdělíme na tři hromádky. 1/3 krekrů rozdrobíme a formu vyložíme alobalem, vymažeme silně máslem a vysypeme rozdrobenými krekry. Pak ji naplníme 1/3 sýrového krému s ořechy a ananasem a pokryjeme 2/3 slaných(celých) krekrů. Tuto vrstvu pokryjeme 2/3 sýrového krému a zase na ni položíme krekry. Zakončíme poslední vrstvou krému, zakryjeme alobalem a formu vložíme do pekáče s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 55 minut.

3

Upečenou terinu necháme chvíli vychladnout, pak ji vyklopíme a dáme do chladničky minimálně na 1 hodinu.

4

Pokrájené porce podáváme s oblohou z čerstvé salátové okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept