Jednoduchý recept

Rigatoni s rajskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 25603
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 špetka Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Rigatoni
1 kávová lžička Tymián čerstvý
90 ml Víno červené
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
17% Sacharidy 62 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 480 mg
25% Bílkoviny 14 g
Rigatoni s rajskou omáčkou

Rigatoni s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty.

3

Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.

4

Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.

5

Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept