Recept

Flambované srnčí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25604
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory pečené
2 ks Kiwi
2 polévková lžíce Martell cognac
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej hroznový
1 hrst Ořechy vlašské
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
600 g Srnčí maso
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
15% Sacharidy 54 g
29% Tuky 21 g
10% Sodík 202 mg
71% Bílkoviny 40 g

Flambované srnčí řízky postup přípravy receptu:

1

Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

2

Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme.

3

Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi.

4

Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept