Flambované srnčí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované srnčí řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
2 ks | Kiwi |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej hroznový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
600 g | Srnčí maso |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 41,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Olej hroznový, Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované srnčí řízky postup přípravy receptu:
1 | Srnčí řízky očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme olej z jader hroznového vína a řízky posypeme rozmarýnem. Potom je položíme jeden na druhý a zabalíme do fólie. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce. |
2 | Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a kiwi na něm 2 minuty ohříváme. Vlašské ořechy nasekáme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a řízky na něm osmažíme z každé strany 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Řízky posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme plátky kiwi. |
4 | Koňak nalijeme do naběračky a nad plamenem ho ohřejeme. Okamžitě jím přelijeme řízky, koňak zapálíme a necháme dohořet. Flambované srnčí řízky podáváme s opečenými bramborami. |