Recept

Plněné jehněčí kapsy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25605
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
600 g Jehněčí kýta
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 cl Ouzo - Metaxa Brandy
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 734kJ
8% Sacharidy 29 g
49% Tuky 36 g
32% Sodík 634 mg
66% Bílkoviny 37 g

Plněné jehněčí kapsy postup přípravy receptu:

1

Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Vypeckované olivy nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodu, okolí stopky vykrojíme a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Ovčí sýr také nakrájíme na kostičky.

2

Olivy, rajčata a sýr smícháme a přidáme bylinky. Směsí potřeme polovinu každého řízku, řízky překlopíme a zpevníme párátky.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm z každé strany smažíme 5 minut. Podlijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme teplé.

4

Omastek podlijeme metaxou a necháme projít varem. Přimícháme smetanu, povaříme a omáčku necháme zhoustnout. Jehněčí řízky podáváme s omáčkou a bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept