Recept

Bramborové knedlíky plněné masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25607

Ingredience

50 g Anglická slanina
750 g Brambory rané
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
30 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
100 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
16% Sacharidy 59 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 295 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bramborové knedlíky plněné masem postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme.

2

Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto.

3

Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

4

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou.

5

Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky.

6

Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept