Bramborové knedlíky plněné masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25607 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 305,7mg |
Draslík | 408,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 511,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí maso mleté, Kerblík, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme. |
2 | Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto. |
3 | Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. |
5 | Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky. |
6 | Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem. |