Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 25609
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
25 g Houby sušené
90 g Máslo čerstvé
400 g Rajčata
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 322kJ
23% Sacharidy 81 g
55% Tuky 41 g
48% Sodík 960 mg
45% Bílkoviny 25 g

Rajčatová omáčka s hříbky a chilli papričkami postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme máčet 20 minut. Poté vodu slijeme a hříbky nakrájíme na drobné kousky.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme slaninu a za stálého míchání smažíme, až je zlatá a křupavá. Poté slaninu vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

3

Do pánve dáme nakrájené houby a znovu smažíme dozlatova. Osmažené houby vyjmeme a dáme stranou ke slanině. Na pánev rozdrtíme 1 chilli papričku, přidáme utřený česnek a smažíme 3 minuty.

4

Přidáme rajčata, podle chuti osolíme a na mírném ohni smažíme 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

5

Slaninu a houby vrátíme zpět k rajčatům. Podle chuti dosolíme a můžeme přidat ještě chilli papričku. Pokud je omáčka suchá, můžeme přilít trochu vody.

6

Hotové těstoviny slijeme a přendáme do misky. Zbývající máslo rozdělíme na těstoviny a přimícháme nastrouhaný sýr. Přilijeme omáčku, opatrně promícháme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept