Recept

Jehněčí filé se zeleným chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25610

Ingredience

500 g Chřest zelený
400 g Jehněčí maso
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 837kJ
2% Sacharidy 8 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 61 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jehněčí filé se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest vaříme v horké osolené vodě 5 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple. Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno.

2

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla a jehněčí maso na něm opékáme 5 minut z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé.

3

Ve vypečené šťávě podusíme česnek. Podlijeme bílým vínem, trochu povaříme a zbytkem másla omáčku zahustíme. Jehněčí podáváme s omáčkou a chřestem. Maso ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept