Jehněčí filé se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí filé se zeleným chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25610 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
400 g | Jehněčí maso |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 50,0mg |
Vláknina | 365,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 977,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí filé se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest vaříme v horké osolené vodě 5 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple. Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla a jehněčí maso na něm opékáme 5 minut z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé. |
3 | Ve vypečené šťávě podusíme česnek. Podlijeme bílým vínem, trochu povaříme a zbytkem másla omáčku zahustíme. Jehněčí podáváme s omáčkou a chřestem. Maso ozdobíme nakrájenou petrželkou. |