Žampionovo-šunkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionovo-šunkový koláč
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25611 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Olej olivový |
100 g | Pažitka |
10 g | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 408,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionovo-šunkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, pokrájenou šunku, nasekanou petrželku a pažitku. Přisypeme nastrouhané sýry, osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme a nalijeme do připravené zapékací formy, ve které jsme rozehřáli olivový olej. Formu s těstem dáme poté do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 10-15 minut. |
2 | Po upečení koláč nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem. |