Treska obalená v anglické slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska obalená v anglické slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 25612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
600 g | Treska aljašská |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska obalená v anglické slanině postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky. |
2 | Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku. |
4 | Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát. |
5 | Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem. |