Jednoduchý recept

Krůtí řízky s višňovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25619

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Griotka
600 g Krůtí maso
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Višně
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
5% Sacharidy 17 g
30% Tuky 22 g
15% Sodík 298 mg
60% Bílkoviny 34 g

Krůtí řízky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.

2

Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.

3

Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

4

Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.

5

Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.

6

Řízky podáváme s višňovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept