Krůtí řízky s višňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s višňovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Griotka |
600 g | Krůtí maso |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
400 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 651,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. |
2 | Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně. |
5 | Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. |
6 | Řízky podáváme s višňovou omáčkou. |