Melounový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový sorbet
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2562 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Meloun vodní |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 942,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Meloun vodní, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Melounový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Meloun podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a společně s citronovou šťávou rozmačkáme na pyré. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, uhladíme, vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. |
2 | Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr. Poté sorbet vyjmeme, znovu rozmačkáme a přidáme opatrně sníh. Vlijeme zpět do formy, zakryjeme potravinovou fólií a mrazíme další cca 3hodiny. |