Jednoduchý recept

Řízek caprese

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25622
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
11% Sacharidy 41 g
52% Tuky 39 g
55% Sodík 1 g
117% Bílkoviny 66 g

Řízek caprese postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, odstraníme okolí stopky a nakrájíme je na plátky. Smícháme je s cibulí a česnekem. Z oleje, balzamikového octa, česneku, soli a pepře namícháme dresink a směs jím přelijeme.

2

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. Na další talíř rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z každé strany 5 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty rozdělíme na talíře. Řízky upravíme na rajčata s mozzarellou. Zdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept