Recept

Sýrová terina s ořechy a švestkami v portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25626
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

krém
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Sýr Niva (Rokfór)
2,5 dl Vývar zeleninový
4 plátek Želatina
marináda
60 g Ořechy vlašské
175 g Švestky sušené
10 polévková lžíce Víno portské
na vymazání
1 polévková lžíce Olej sezamový
příloha
300 g Hroznové víno

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
15% Sacharidy 53 g
35% Tuky 26 g
53% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Sýrová terina s ořechy a švestkami v portském víně postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky a vlašské ořechy zalijeme portským vínem a necháme je přes noc marinovat.

2

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.

3

Plísňový sýr nivu rozmačkáme vidličkou, dáme do mixéru, přilijeme polovinu teplého zeleninového vývaru a rozmixujeme, potom krém dáme do mísy. Druhou polovinu vývaru přihřejeme, osolíme podle chuti, vymačkanou želatinu v teplém vývaru rozpustíme a zamícháme do sýrového krému. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a pomalu ji vmícháme do vychlazeného sýrového krému, který rozdělíme na 3 části.

4

Formu na terinu vymažeme olejem a naplníme 1/3 krému. Dáme ho na 20 minut chladit. Pak na ztuhnutou směs naneseme polovinu švestek a zakryjeme 2/3 krému a znovu dáme chladit na 20 minut. Na tuto vrstvu krému pak rozložíme marinované ořechy se švestkami a zakryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme, formu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.

5

Druhý den sýrovou terinu nakrájíme na porce a podáváme s omytými hrozny vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept