Recept

Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 25631
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Červená řepa
50 g Cibulka jarní
10 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
50 g Hořčice
50 g Křen
50 g Majoránka
5 g Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
150 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové maso mleté
150 g Zakysaná smetana
400 g Zeleninová směs jarní - mražená
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,159 kcal
Kilojoule 4 848kJ
13% Sacharidy 45 g
112% Tuky 84 g
46% Sodík 914 mg
104% Bílkoviny 58 g

Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni postup přípravy receptu:

1

Žemli navlhčíme ve vlažné vodě, dobře vymačkáme a natrháme na kousky, které v míse smícháme s mletým masem. Cibulky očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Zelené části odložíme stranou. K masu přidáme cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a hořčici, dobře promícháme a utvoříme užší šišku. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na dno pekáče položíme slaninu a poklademe sekanou. Zakryjeme a pečeme 20 minut.

2

Očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem přidáme k masu. Přilijeme šálek vody a pečeme dalších 40 minut. Na posledních 15 minut pekáč odkryjeme. Pečeni zabalíme do alobalu, výpek protlačíme sítem. Jemně nastrouháme asi 100 g červené řepy, zbytek nakrájíme na plátky a prohřejeme je ve výpeku. Nastrouhanou řepu smícháme se zakysanou smetanou a s křenem, přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou šlehačku a pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept