Jednoduchý recept

Lovecká omáčka k vepřovým steakům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25633
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Jíška hotová tmavá
50 g Kompot brusinkový
50 g Máslo čerstvé
10 ml Omáčka pikantní worcesterová
5 g Pepř černý celý
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
600 g Vepřové maso libové
60 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 433kJ
3% Sacharidy 12 g
59% Tuky 44 g
27% Sodík 536 mg
51% Bílkoviny 29 g

Lovecká omáčka k vepřovým steakům postup přípravy receptu:

1

Z masa nařežeme steaky, které osolíme a opepříme. Maso osmažíme z obou stran na másle.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Steaky dáme do pekáčku. Výpek z masa rozmícháme s portským vínem, jíškou, worčestrem, přidáme smetanu a brusinkový kompot. Omáčkou přelijeme maso a zapékáme 20-25 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou domácí nudle a lesní houby nebo žampiony osmažené na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept