Recept

Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25634

Ingredience

25 g Cukr krupice
180 g Med včelí
150 ml Olej slunečnicový
50 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý celý
100 ml Sherry brandy
25 g Sůl
1500 g Vepřová žebra
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,663 kcal
Kilojoule 6 956kJ
17% Sacharidy 61 g
168% Tuky 126 g
136% Sodík 3 g
111% Bílkoviny 63 g

Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům postup přípravy receptu:

1

Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.

2

Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.

Poznámka

Žebírka podáváme s bagetou a se zeleným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept