Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25634 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
25 g | Cukr krupice |
180 g | Med včelí |
150 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý celý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Sherry brandy |
25 g | Sůl |
1500 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 947,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 15,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Med včelí, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům postup přípravy receptu:
1 | Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin. |
2 | Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka. |
Poznámka
Žebírka podáváme s bagetou a se zeleným salátem.