Marinovaná žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná žebírka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25636 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Chilli paprička |
50 g | Med včelí |
180 g | Omáčka sójová |
5 g | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 47 g
32% Sodík 636 mg
64% Bílkoviny 36 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 518,3mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Med včelí, Sůl, Vepřová žebra, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná žebírka postup přípravy receptu:
1 | Maso rozložíme na mělkou mísu. Sójovou omáčku smícháme se zázvorem, chilli, solí a medem. Směsí potřeme žebírka po obou stranách a marinujeme 1-2 hodiny. Poté maso grilujeme 10-15 minut. |