Jednoduchý recept

Koláč z listového těsta s čerstvým sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25640
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

sýrová náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Skořice mletá
500 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí
na potření
1 ks Vejce slepičí
sirup
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
1,5 dl Voda pitná
Koláč z listového těsta s čerstvým sýrem
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 229kJ
28% Sacharidy 102 g
75% Tuky 56 g
9% Sodík 189 mg
50% Bílkoviny 28 g

Koláč z listového těsta s čerstvým sýrem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozdělíme na 2 díly, jeden větší, druhý menší. Z většího dílu těsta na pomoučeném vále vyválíme placku asi 2 mm silnou a tou vyložíme olejem vymazanou formu.

2

V míse vyšleháme čerstvý sýr Ricottu se žloutky, cukrem a skořicí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který lehce vmícháme do sýrového krému. Ještě promyjeme v sítku hrozinky, necháme je odkapat a přimícháme je do krému.

3

Vyloženou formu naplníme sýrovým krémem. Z menšího dílu vyválíme placku tak velkou, jako je koláčová forma. Okraje většího těsta přeložíme dovnitř a potřeme vajíčkem. Povrch krému zakryjeme druhou plackou těsta, který potřeme vajíčkem.

4

Rádýlkem vyznačíme na povrchu těsta jednotlivé porce, aby se po upečení lépe odkrojily. Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při 200 °C.

5

Než se koláč upeče, připravíme sirup: svaříme 1,5 dl vody se 150 g cukru (vaříme ho 5 minut), pak přidáme šťávu z jednoho citronu.

6

Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho potřeme sirupem, který necháme zatuhnout, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept