Recept

Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25642
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
500 g Brusinky
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
250 g Cukr krupice
15 g Jalovec
20 g Křen
1 ks Nové koření celé
250 ml Ocet vinný červený
40 ml Olej olivový
10 g Pepř černý celý
1 ks Pomeranče
10 g Sůl
12 plátek Vepřová kýta
250 ml Víno červené
150 g Zakysaná smetana
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
19% Sacharidy 67 g
16% Tuky 12 g
34% Sodík 688 mg
7% Bílkoviny 4 g

Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni postup přípravy receptu:

1

Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny.

2

Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept