Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25642 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
500 g | Brusinky |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
250 g | Cukr krupice |
15 g | Jalovec |
20 g | Křen |
1 ks | Nové koření celé |
250 ml | Ocet vinný červený |
40 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
10 g | Sůl |
12 plátek | Vepřová kýta |
250 ml | Víno červené |
150 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 316,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 303,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brusinky, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Křen, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Pomeranče, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jalovec, Olej olivový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni postup přípravy receptu:
1 | Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny. |
2 | Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem. |