Recept

Sladová omáčka k uzené rolce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25643
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Bujón hovězí
5 g Chilli paprička
40 g Jíška instantní
500 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 g Sůl
1 kg Vepřová kýta uzená
125 ml Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
4% Sacharidy 16 g
337% Tuky 252 g
181% Sodík 4 g
55% Bílkoviny 31 g

Sladová omáčka k uzené rolce postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.

2

Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.

3

K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept