Recept

Meruňková omáčka s uzenou pečení

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25644

Ingredience

5 ml Brandy apricot
60 ml Džus meruňkový
100 g Meruňky sušené
40 ml Ocet vinný
5 g Pepř černý mletý
40 ml Sirup javorový
5 g Sůl
1,2 kg Vepřová uzená plec
150 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
5% Sacharidy 20 g
38% Tuky 28 g
108% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Meruňková omáčka s uzenou pečení postup přípravy receptu:

1

Do vyhřáté trouby vložíme maso s meruňkami a podlijeme horkým slepičím vývarem a pod pokličkou podusíme 60 minut. Meruňkový džus smícháme s 1 lžící javorového sirupu a brandy a touto směsí maso při pečení potíráme. Hotovou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Rozmixujeme meruňky s výpekem a zbytkem javorového sirupu. Ochutíme solí a pepřem. Rolku nakrájíme na plátky a pokapeme výpekem. Meruňkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Vhodnou přílohou je aromatická rýže basmati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept