Meruňková omáčka s uzenou pečení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňková omáčka s uzenou pečení
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25644 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ml | Brandy apricot |
60 ml | Džus meruňkový |
100 g | Meruňky sušené |
40 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Sirup javorový |
5 g | Sůl |
1,2 kg | Vepřová uzená plec |
150 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 239,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus meruňkový, Meruňky sušené, Ocet vinný, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy apricot, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňková omáčka s uzenou pečení postup přípravy receptu:
1 | Do vyhřáté trouby vložíme maso s meruňkami a podlijeme horkým slepičím vývarem a pod pokličkou podusíme 60 minut. Meruňkový džus smícháme s 1 lžící javorového sirupu a brandy a touto směsí maso při pečení potíráme. Hotovou pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Rozmixujeme meruňky s výpekem a zbytkem javorového sirupu. Ochutíme solí a pepřem. Rolku nakrájíme na plátky a pokapeme výpekem. Meruňkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je aromatická rýže basmati.