Recept

Rebarborový páj se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25645
Kategorie: Koláče

Ingredience

těsto na páj
175 g Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Voda pitná
na potření a vysypání těsta
2 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Ořechy lískové
1 ks Vejce slepičí
směs čerstvého ovoce
750 g Reveň (Rebarbora)
200 g Švestky
smetanová zálivka
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,063 kcal
Kilojoule 4 447kJ
33% Sacharidy 119 g
77% Tuky 58 g
8% Sodík 158 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rebarborový páj se švestkami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto na páj. V míse smícháme hladkou mouku, tuhé máslo, špetku soli s 5-6 lžícemi vody. Mouku s přísadami promícháme vidličkou a pomocí rukou těsto propracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Pak ho zabalíme do fólie a dáme do chladničky přes noc.

2

Druhý den na pomoučeném vále rozdělíme těsto na 2 díly, jeden větší, druhý menší. Z většího dílu těsta na vále vyválíme placku asi 5 mm silnou a plackou vyložíme olejem vymazanou rozevírací formu. Těsto propícháme na několika místech vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 5-10 minut zapéct bez náplně. Tímto předpečením zabráníme provlhčení těsta. Po vyjmutí těsto potřeme olejem, vysypeme nastrouhanými oříšky. Druhý díl vyválíme na placku tak velkou, jako je průměr formy, a použijeme ho jako víko.

3

Rebarboru a švestky omyjeme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 2 cm kostky, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Ve smetaně rozmícháme med, cukr, skořici a vajíčko. Ovocem naplníme formu, zalijeme smetanovou směsí a zakryjeme těstovým víkem. Okraje potřeme bílkem a přitlačíme je k sobě, potom těsto propícháme vidličkou a potřeme žloutkem.

4

Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 45 minut dozlatova.

5

Upečený koláč necháme vychladnout, potom otevřeme boční stranu formy a odstraníme ji. Koláč nakrájíme ne porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept