Recept

Chlebová omáčka k vepřové pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25646
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
20 g Bujón slepičí
2 stroužek Česnek
6 krajíc Chléb toastový
10 g Citronová kůra
5 g Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
80 g Šalotka
5 g Sardelová pasta
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
1 kg Vepřová panenka
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
6% Sacharidy 23 g
30% Tuky 22 g
115% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Chlebová omáčka k vepřové pečeni postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Rozehřejeme máslo a maso v něm ze všech stran 15 minut opékáme. Přidáme šalotku, česnek, žampiony, bobkový list a tymián a vše zalijeme polovinou horkého mléka. Asi po 30 minutách přilijeme zbytek mléka. Maso připravujeme celkem 70-80 minut. Během této doby je často obracíme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a tymián. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a krajíčky nakrájíme na kostky. Pečlivě promícháme se šťávou a omáčku dochutíme slepičím bujonem, sardelovou pastou, pepřem, citronovou kůrou a petrželkou.

2

Podáváme se zeleninovou oblohou z mrkve, řapíkatého celeru, brokolice, chřestu nebo kedlubny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept