Chlebová omáčka k vepřové pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová omáčka k vepřové pečeni
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
20 g | Bujón slepičí |
2 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb toastový |
10 g | Citronová kůra |
5 g | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
5 g | Sardelová pasta |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Vepřová panenka |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 160,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón slepičí, Česnek, Chléb toastový, Citronová kůra, Kmín drcený, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová omáčka k vepřové pečeni postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Rozehřejeme máslo a maso v něm ze všech stran 15 minut opékáme. Přidáme šalotku, česnek, žampiony, bobkový list a tymián a vše zalijeme polovinou horkého mléka. Asi po 30 minutách přilijeme zbytek mléka. Maso připravujeme celkem 70-80 minut. Během této doby je často obracíme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a tymián. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a krajíčky nakrájíme na kostky. Pečlivě promícháme se šťávou a omáčku dochutíme slepičím bujonem, sardelovou pastou, pepřem, citronovou kůrou a petrželkou. |
2 | Podáváme se zeleninovou oblohou z mrkve, řapíkatého celeru, brokolice, chřestu nebo kedlubny. |