Perníková omáčka k svíčkové pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníková omáčka k svíčkové pečeni
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 ml | Džus hruškový |
1 kg | Hovězí kýta |
2 cl | Hruškovice |
1 ks | Hrušky |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
50 g | Perník |
2 cl | Sirup javorový |
200 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 826,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus hruškový, Hovězí kýta, Hrušky, Olej rostlinný, Sirup javorový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Máslo čerstvé, Perník, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníková omáčka k svíčkové pečeni postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a v horkém oleji ze všech stran zprudka opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Smícháme hruškovou šťávu, červené víno, zeleninový vývar. Vmícháme rozdrobený perník a směs přilijeme k masu. Dusíme zakryté v troubě 70-80 minut. Hrušku oloupeme, vykrojíme jaderník a ovoce nakrájíme na úzké špalíčky. Cukr roztavíme na světlý karamel, přidáme k němu ovoce, máslo, hruškovici, javorový sirup a promícháme. Hotové maso zabalíme do alobalu. Výpek prošleháme v ručním mixéru a smícháme jej s ovocnou směsí. |
2 | K takto upravenému masu dobře chutnají houskové knedlíky a růžičky vařené brokolice s máslem a mandlemi. |