Recept

Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25649
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
150 g Cibulka jarní
200 g Hrášek
1 ks Jablka
80 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
250 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1,5 kg Vepřové koleno
2 l Voda pitná
350 g Zeleninová směs jarní - mražená
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,566 kcal
Kilojoule 6 552kJ
9% Sacharidy 33 g
170% Tuky 127 g
31% Sodík 623 mg
136% Bílkoviny 77 g

Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, polévkovou zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme 2-3 hodiny.

2

Očistíme cibulku, nakrájíme ji nadrobno a na dvou lžících másla ji podusíme doměkka.

3

Hrášek uvaříme ve dvou šálcích osolené vody rovněž doměkka. Slijeme, rozmixujeme s cibulkou a protlačíme sítem. Zjemníme kouskem másla.

4

Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji ve zbývajícím másle. Přidáme kyselé zelí, nakrájené jablko, zalijeme trochou horké vody a vaříme 20 minut. Uvařené zelí rozmixujeme a protlačíme sítem. Do hráškové i zelné omáčky přidáme trochu smetany a ochutíme je solí a pepřem. Do zelné omáčky vmícháme ještě trochu papriky.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou malé opečené brambory nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept